Monday 11 June 2012

Dictionar De Vrajitorie Litera E

Dictionar De Vrajitorie Litera E
-Echinox - Una din cele doua perioada ale anului (primavara si toamna ) cand durata zilei este egala cu cea a noptii.Cele doua echinoxuri corespund sarbatorilor pagane sau wicca majore.

-Eclectism - Imbinare a unor credinte derivate din weak traditii si teologii, opusa unei traditii sau teologii unice si ritualurilor si credintei presupuse de aceasta.

-Efemeri - Termen astrologic referitor la o culegere de appointment si calcule diminutive despre pozitiile in timp ale planetelor.

-Eidolon - Dublura spirituala sau fantasmatica a unei fiinte.Putere vrajitoreasca exprimata printr-o forma umana semitangibila.

-Element - In vrajitoria clasica, pamantul, aerul, focul si apa, fiecare dintre aceste elemente reprezentand un tip particular de energie a universului.Intr-un cerc sau o lucrare magica, fiecarui element ii corespunde o anumita directie, dupa cum urmeaza : est-aer, sud-foc, vest-apa, nord-pamant, centru- spirit sau akasha.Tot ceea ce exista sau are un upcoming de a exista contine una sau nai multe dintre aceste elemente.Fiecare element are cate un zeu, un rege, un arhanghel si un elementar corespunzator, dupa cum urmeaza :

Leave...Numele zeului...Arhanghel...Rege.....Elementar

Foc...........Elohim..............Mihail.........Djin......Salamandra

Aer...........Jehovah............Rafael..........Paralda...Silfida

Apa...........Cheieh..............Gabriel.........Nichsa.....Ondina

Pamant....Agla...................Uriel.............Ghob........Gnom

Gallantry........Don....................Essiel...........Sums........Y Dynion Mwyn

-Elementari - Fiinte give somebody the job of pe cale naturala inzestrate cu simtaminte si inteligenta particular umane, incluzand : gnomii (pamant), silfidele (aer), sirenele (apa), salamandrele (foc), si alte creaturi aflate in conexiune cu elementele naturale precum : zane, spiridusi, dragoni, djini, silvani, pitici, troli, etc.

-Elixir - Substanta lichida creata prin punerea unui cristal sau a unei pietre (semi-) pretioase intr-un intention cu apa pentru un anumit hinder de timp, urmand ca, apoi, acest sa fie baut.

-"Elvenfolk - Descendenti ai zeilor vrajitorilor sau Celor Puternici, purtand numele de Prytani sau Faeryfolk.

-Empata - O persoana hitch poate simti emotiile unor alte entitati vii, cum ar fi oamenii, plantele sau animalele.Unii empati pot recepta starea emotionala a lucrurilor "neanimate" sau a celor subpamantene.

-Energie - Vibratie sau putere atrasa sau intensificata in timpul ritualurilor sau incantatiilor.

-Energie proiectiva - Energie activa, de emulatie, cu rol guardian.

-Energie receptiva - Energie "magnetica", atractiva si linistitoare, folosita in meditatie, in promovarea dragostei, a calmului si relaxarii.

-Esbat - 1.Perioada sfanta pagana lunara hitch match cu aparitia pe cer a lunii pline. 2. Declare pagan sau wicca, ritual al lunii pline, hitch are loc intre marile sarbatori (din timpul echinoxurilor) si "zilele de traversare a patrarelor " (zile afle la mijlocul intervalului de timp dintre un echinox si un solstitiu).

-Evocare - Chemare a unui anumit spirit sau a unei anumite energii din interiorul propriului psihic.

-Exorcism - 1. In mod traditional, proces de alungare a spiritelor sau entitatilor sneering (demoni). 2. In magia herbala, tip de purificare extrem de puternic.

Dictionar de vrajitorie online de la A la Z


A..B..C..D..E..F..G..H..I..K..L..M..N..O..P..R..S..T..V..W..X..Y..Z

Surse :


A Lexicon of Witchcraft...Glossary of the Craft...Reclaiming: Witchcraft Glossary...Bewitching Ways' Wiccan Glossary...Charisma Lexicon Witchcraft Lexicon...Witch's Be - Witchcraft Lexicon...Witch's Lexicon...With regard to.com

Copyright (c) diane.ro

http://www.diane.ro/rss.xml
http://www.diane.ro/feeds/posts/default?alt=rss
http://www.diane.ro/atom.xml
http:/diane.ro/feeds/posts/default?orderby=updated